CMB i semifinal i Talang 2010!!


2010-01-15:  Plötsligt händer det

Tro det eller ej, men en dag i mitten av januari blev vi uppringda av ett produktionsbolag för TV4, som tyckte att vi skulle ställa upp i Talang 2010! De ville att vi skulle skicka in en videosnutt som prov. Först tänkte vi att det är ju löjligt att 60-åringar ställer upp i en talangtävling, men sen kom vi på bättre tankar och insåg möjligheterna. (Desutom sänker ju Rob medelåldern i bandet avsevärt.)

Dagen efter skulle vi repa, så vi bad Kenneth Friberg att filma en låt som vi kunde skicka in. Någon vecka senare fick vi besked att vi skulle infinna oss på Oscarsteatern i Stockholm den 17 mars för inspelning av audition inför publik och jury.


2010-03-17:  Inspelning


Den här bilden tog Kenneth vid soundcheck på förmiddagen.

Inspelningen tog hela dagen. Det var fullt upp hela tiden. Vi fick reda på att ca 3500 hade sökt och tillsammans med dem som produktionsbolaget hade letat fram, var det över 4000 ansökningar. Det var 30 akter vid vår audition, så vi räknade ut att ca 180 akter hade valts ut för auditionprogrammen. Och vi var med bland dem. Inte illa pinkat av 60-åringarna! 

Länk till DN

När det blev vår tur fick vi vänta i kulisserna medan akten innan slutförde sitt nummer. Innan vi gjorde entré skulle vi gå fram till programledarna Tobbe och Marcoolio och prata lite. I samma veva fick Maggan veta att basförstärkaren hade brunnit och var utbytt. Vi hade alltså ingen koll alls på hur basen skulle komma att låta på scenen! Smärre panik alltså. Varpå Maggan glömmer att vi ska snacka med programledarna och stegar raka vägen ut på scenen med basen i högta hugg.
      "Maggan, Maggan, kom tillbaks!" ropade Anders. Ingen reaktion. "MAGGAN, MAGGAN!" ropade Tobbe och Marcoolio. Då hörde hon och vände om. "Hon är lite övertaggad va?" sa Marcoolio och vi fick ett gott skratt som faktiskt gjorde att den värsta nervositeten försvann.

Vi spelade en låt av Rob och Anders som heter "I Don't Mind". Vilken häftig upplevelse att spela på Oscarsteatern inför en fullsatt salong (900 pers), juryn bestående av Bert Carlsson, Charlotte Perelli och Johan Pråmell!


2010-04-23:

 Idag sändes programmet.

Vilken otroligt härlig känsla att få tre gröna bockar av juryn! Varför ska man hoppa bungyjump? I och med det har vi gått vidare till Slutaudition som sänds i TV4 på månd 10 maj kl 20.00.
                                                        HÅLL TUMMARNA!!!

Foto:Kenneth Friberg
En av Kenneths bättre bilder.


2010-04-07:  Inspelning av slutaudition

Inspelning av slutaudition på Hotell Rica Talk o Älvsjö. Vi fick veta att 72 akter hade gått vidare till slutaudition. 24 akter skulle gå vidare till semifinal. Det blev en lång dag med mycket väntan. En efter en fick akterna ta hissen upp till juryn och få sin dom avkunnad. Slutadudition sänds den 10 maj. Till dess måste vi hålla hemligt hur det gick. Det kan bli knepigt...


2010-05-01:  Katastrofen nära

Johnny kan inte vara med i semifinalen! Hans vänstra hand domnar ibland och i direktsändning vågar han inte riskera att det händer. Efter intensivt ringande fick vi tag i Simon Stålspets. Han befann sig i Portugal, men lovade utan betänketid att ställa upp!! VILKET HYVENS KILLE!!!!! Han kommer inte att kunna repetera något med hela bandet innan sändningsdagen, men vi vet att han är duktig så det känns faktiskt lugnt trots allt.


2010-05-02:

Idag fick vi besök av ett väldigt trevligt filmteam, som skulle göra en 90 sekunder lång presentation av oss till semifinalen. Det tog fem timmar! De filmade de när vi lagade soppa, bakade bröd, käkade och spelade ett par låtar - ungefär som när vi träffas på torsdagarna för att repa. Sen filmade de oss ute på åkern när vi spelade. Bilarna på vägen krypkörde för att kolla. Till sist blev vi intervjuade. Då vi måste hålla även denna dag hemlig tills slutaudition sänts, kan man tycka att filmteamet borde ha haft en något diskretare bil.


2010-05-06:

Ikväll fick vi en chans att repa lite med Simon. Han ska flyga till Tyskland i morgon bitti och eftersom Anders och Tina bor nära Arlanda kom vi på att han kan sova över hos dem, så skjutsar de honom till flyget i morgon. Rob kunde också komma trots att han har ögoninflammation och var alldeles rödögd. Hoppas han inte smittar...


2010-05-07:  Förbättringsåtgärder

- Vi fick ju kritik av juryn för att vi inte hade någon enhetlig klädsel, så idag har vi blivit stajlade. Eftersom vi inte vill vara utklädda till cowboys med hattar och boots, enades vi och stylisten om ett jeanstema i Shabby Chic-stil. Rob ska ha ett par trasiga, skitiga jeans som kostar över tvåtusen (!) kronor. Det roliga är att Rob har en stor sårskorpa på knäet (han spelar fotboll) precis under hålet i byxan.  ;-)

- Juryn sa inget om det på Oscarsteatern, men vi kom ur takt i början på låten. Dels var basljudet på scenen väldigt luddigt (basförstärkaren hade ju blivit utbytt och den stod placerad ute i kulisserna vid sidan om scenen) och dels började publiken klappa händerna. Åtgärder:
1) Vi vill ha vår egen basförstärkare med oss in på scenen.
2) Vi flyttar ihop mikrofonerna något så att vi står tätare ihop.
3) Om det var en studioman som drog igång handklappningen, bör vi säga ifrån att vi inte vill det. Som vi ser det är bluegrass ingen partymusik, utan en musik som man i första hand bör lyssna till.


2010-05-10: Slutaudition sänds

Cold Mountain Band vidare till semifinal!

Oj, oj ,oj, nu har vi hux flux hamnat bland de 24 utvalda!  VILKEN GREJ!!!!
Ett svenskt bluegrassband i tv på bästa sändningstid! Mer än en miljon tittare. För stort för att man ska kunna fatta.

Direktsändning i TV4 den 14 maj kl 20.00.

Titta på TV och rösta på oss!!
Se semifinalisterna här
.


2010-05-13:

I eftermiddag var det repetition i TV-studion som låg ute på Kvarnholmen. Som ersättare för mandolinisten, var Erik Sterner med och markerade hur Simon skulle röra sig vid mikrofonerna. Tack för hjälpen Erik!


2010-05-14:  Dagen D

I dag är det dagen D. D som i Direktsändning!
Klockan 9 samlades vi i TV-studion på Kvarnholmen. Nu hade Simon fått ögoninflammation!
Allting var oerhört väl organiserat och vi blev fantastisk väl omhändertagna. Alla vi kom i kontakt med var så positiva och peppande. Vi fick en egen loge och i "greenroom" fanns det ständigt tillgång till fika, godis och frukt.

Före lunch var det kamerarepetition. Sedan skulle vi sminkas. Simon, Rob och Anders blev klara på en halvtimme, medan det tog en hel timme att få stil på Maggan och Tina. Sen var det generalrepetition med publik och kostym. Sedan middag.

Vartefter dagen gick svullnade Simons ögon igen mer och mer. Men personalen åkte till apoteket och köpte ögondroppar och fixade så att han fick bo på hotell, så att han skulle slippa att köra hem på natten. Vid tiden för sändningen såg han ut som han gått ett antal ronder mot Mike Tyson. Men sminköserna gjorde sitt bästa, så det syntes nog inte så mycket i TV.

Ready to Rumble!

Hur som helst, efter repetitionerna kände vi att vi hade kontroll på det mesta, så själva sändningen kändes bara kul. 600 pers i publiken och trots att dom började klappa takten kunde vi hålla ihop det. Det kändes att publiken i studion gillade oss. Att över en miljon TV-tittare såg oss var för abstrakt för att fatta. Vi kände oss helt nöjda med vår insats och tror inte att vi hade kunnat göra det bättre. Och faktiskt kände vi oss rätt balla och fina i de kläder dom hade stylat oss i. Så det var ju otroligt plumpt av Bert att säga att vi såg ut som sopsorterare. Tjejen som stylade oss nästan grät när vi gick av scenen och sa: "Förlåt, förlåt!". Oss gjorde det ju ingenting, så vi fick trösta henne. Hon hade verkligen lagt stor möda på att fixa till oss så att vi skulle känna oss nöjda.


Vår presentation.


Vårt framträdande.


2010-05-15:  Dagen efter

Vi känner oss otroligt nöjda med att ha kommit med till semifinal och känner att vi inte hade kunnat göra något bättre. Vilken härlig känsla! Programmet sågs av 1 285 000 tittare. Vilken exponering! För oss naturligtvis, men inte minst för musiken. Det vore ju kul om musiken vi älskar skulle få ett uppsving.
                                         TACK ALLA NI SOM RÖSTADE PÅ OSS!

Hjälten!  Skönheterna
Simon efter matchen.                                       Tina & Maggan under avsminkning.                       


2010-05-17:  En chans till

Även om vi inte gick vidare till final direkt, är vi inte uträknade än. Förutom de två akter som går vidare från varje semifinal, kommer ytterligare två akter att gå vidare till finalen. Den ena utses av juryn och den andra utses genom röstning på TV4:s webbsida.

Direkt efter sista semifinalen, fredag den 28/5 kl 21:30, startar röstningen på www.tv4.se/talang och den är öppen fram till söndag 30/5 kl 12:00. 
Det går att rösta en gång per dator, så sprid budskapet så mycket som möjligt!

Ni som gillar vårt framträdande och vill ha
mer bluegrassmusik i radio och TV:

RÖSTA!!!!


2010-05-25:  

Idag ville Talangredaktionen veta vad talangerna ska göra om de går vidare till finalen. Nu vet dom. 
Vi kan avslöja att om det fantastiska skulle inträffa att vi går vidare, kommer vi att kunna räcka lång näsa åt Bert Carlsson och hans uttalanden om vår klädsel och om att alla bluegrasslåtar låter likadant.
 
Hoppas ni blev nyfikna!

RÖSTA PÅ CMB OM NI VILL VETA!


2010-05-30 kl 12:00:

Nu är röstningen om sista finalplatsen på webben klar. Vi kan  konstatera att vi inte tog oss till finalen, men vi känner vi oss JÄTTENÖJDA!

Av över 4000 tävlande, hamnade vi på delad sextonde plats.
Inte så pjåkigt. Och framför allt - vi hade jättekul!

TUSEN TACK!

  • Alla ni som röstade på oss!
  • Alla på produktionsbolaget Blu som behandlade oss som kungar och 
    gjorde allt för att vårt framträdande skulle bli så bra som möjligt!

 

MENY